Pieter Nijhof

Pieter Nijhof

Fractie

Ik woon inmiddels bijna 10 jaar in Osdorp, voor dit mooie stukje van Amsterdam wil ik de komende 4 jaar gaan knokken. Ik vind het heel belangrijk om me in te zetten voor een betere wereld en om maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. En waar beter dit te doen, dan in je eigen wijk!

Als het gaat om sociale rechtvaardigheid, mensenrechten en echte duurzaamheid dan is de keuze simpel gemaakt, dan blijft er voor mij maar 1 ECHTE progressieve, sociale en duurzame keuze over. En dat is GroenLinks.

Samen met het team in Nieuw-West willen we werk maken van een sociale, rechtvaardiger en meer barmhartige stad. Daarnaast moet het roer om zodat we radicaal kunnen gaan vergroenen. Ik wil de oren en ogen zijn van de Stopera. Zodat voor ons belangrijke zaken en onderwerpen op de agenda komen en dat er duidelijkheid is over de specifiek voor ons stadsdeel belangrijke punten met daarbij focus op kansen voor iedereen, waarbij het niet uitmaakt of je achternaam Sahin, Achouad of de Vries is. Ik wil verbinden in plaats van polariseren. Werken vanuit gezamenlijkheid met alle maatschappelijke zelforganisaties en samen grotere projecten oppakken.

Investeren in beter openbaar vervoer ook voor minder rendabele lijnen. Het GVB moet niet gericht zijn op winst maken, maar op bereikbaarheid en mobiliteit voor alle Amsterdammers. Betere bereikbaarheid van de Sloterplas zodat we de druk op het centrum kunnen verlichten en als Nieuw-West kunnen profiteren van economische kansen.

Betaald parkeren voor het hele stadsdeel dient te worden ingevoerd met laagdrempelige en voordelige vergunningen voor de eigen bewoners. Als je met mensen op straat in gesprek gaat dan geven ze vaak aan dat het vies is (veel zwerfvuil). Verder staat onze buurt vol met bedrijfswagens die onze wijk als gratis parkeerplaats gebruiken en vind je regelmatig bergen met lachgaspatronen op parkeerplaatsen. Door handhaving en controle kun je dit met betaald parkeren tegengaan en het geld investeren in verbeteren en onderhouden van de openbare ruimte hier in onze wijk.

Ik wil me de komende 4 jaar inzetten voor deze doelen, voor GroenLinks en voor onze wijk. Samen met jullie wil ik me keihard gaan knokken voor een geweldig resultaat op 21 maart. Voor Amsterdam, voor Nieuw-West en voor een schoon, veilig en duurzaam Osdorp met de juiste balans tussen wonen, werken en recreƫren.