Nieuws

ALV 28 november

Op 28 november hebben we een als afdeling weer aan ALV.

Lees hieronder de agenda en bijbehorende stukken. De ALV start om 20:00. We beginnen om 19.00 gezellig met soep en broodjes gemaakt door de vluchtelingen uit het AZC waar coffee connect een onderdeel van is. Eet je mee? stuur dan een mailtje naar nieuw-west@groenlinks.nl zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. 

Vragen: Wij zijn Plein '40-'45!

De openbare ruimte maak je samen. Des te meer was GroenLinks Nieuw-West verbaasd over de berichtgeving rondom het uitstel van het project Plein '40-'45. Een project om trots op te zijn, omdat bewoners en ondernemers met elkaar het plein gaan vormgeven en beheren (zogenoemde commons). Meer betrokkenheid, creativiteit, binding en ambassadeurschap voor Nieuw-West kun je niet wensen. Slotermeer verdient beter dan een plein dat wordt wegbezuinigd. Het netwerk van bewoners en ondernemers dat zich om Plein '40-'45 bekommert dient te worden gekoesterd! Daarom stelt Esther Tienstra namens de fractie vragen om opheldering te krijgen over de situatie,

Lees verder

Wij zijn Plein '40-'45!

De openbare ruimte maak je samen. Des te meer was GroenLinks Nieuw-West verbaasd over de berichtgeving rondom het uitstel van het project Plein '40-'45. Een project om trots op te zijn, omdat bewoners en ondernemers met elkaar het plein gaan vormgeven en beheren (zogenoemde commons). Meer betrokkenheid, creativiteit, binding en ambassadeurschap voor Nieuw-West kun je niet wensen. Slotermeer verdient beter dan een plein dat wordt wegbezuinigd. Het netwerk van bewoners en ondernemers dat zich om Plein '40-'45 bekommert dient te worden gekoesterd! Daarom stelt Esther Tienstra namens de fractie vragen om opheldering te krijgen over de situatie en dient ze een advies in om het netwerk rondom Plein '40-'45 te waarderen en te behouden. 

Lees verder

Bewoners blij en trots met advies van GroenLinks over het autoluw maken van Nieuw-West

GroenLinks Nieuw-West onderschrijft het belang van de agenda autoluw. In een steeds drukker wordende stad met openbare ruimte die daardoor intensiever gebruikt wordt, is het essentieel om autogebruik te verminderen en maatregelen te nemen om bewoners te stimuleren om meer gebruik te maken van fiets en ov. In de voorgestelde maatregelen missen we een aantal keer een concrete uitwerking en/of tijdspad. Daarom hebben we in dit advies een aantal aanvullingen opgenomen. Verder zijn een aantal verkeerssituaties in de stadsdeelcommissie al besproken en behandeld en is er op basis van deze behandeling en input van bewoners eerder advies gegeven. De voorgestelde maatregelen betreft Osdorp behandelen we in en een apart advies. Met dit advies sluiten we aan bij de zorgen van bewoners die zijn komen inspreken Lees hieronder de spreektekst de adviezen over de volgende thema's, proces, verkeersveiligheid en openbaar vervoer.  Lees hieronder de spreektekst en het advies.

Lees verder

Advies voor een Regenbooghuis in Nieuw-West aangenomen

Vandaag is hetComing-Outdag 2019! Namens GroenLinks Nieuw-West was Pieter Nijhof op verschillende plekken in het stadsdeel aanwezig. Tradioneel begon de dag met het hijsen van de regenboogvlag op het stadsdeel kantoor. Maar GroenLinks Nieuw-West strijdt niet alleen vandaag voor een inclusief Nieuw-West. Maar we vragen vandaag wel weer aandacht voor een eerder aangenomen advies over een regenbooghuis in Nieuw-West. 

 

Lees verder

Kom jij ons versterken?!

GroenLinks Amsterdam Nieuw-West is op zoek naar twee bestuursleden en iemand die de fractie wil ondersteunen. Zou jij je dus bestuurlijk bezig willen houden met GroenLinks in Nieuw-West of de stadsdeelcommissieleden inhoudelijk ondersteunen, bekijk dan de onderstaande vacatures.

 

Lees verder

Pagina's