Sarah Biddle

Sarah Biddle

Fractie

Ik woon sinds 2009 met veel plezier in Amsterdam. Met mijn man en twee kinderen zijn we in de zomer van 2017 naar een ‘echt’ huis in De Aker verhuisd. In het dagelijks leven werk ik in de IT als senior technisch schrijver.

Politiek activisme ontdekte ik bij de G500, een politieke jongerenbeweging die opkwam voor de belangen van jongeren. Ik werkte in het inhoudelijke team aan de visie en later was ik woordvoerder wonen. Ik ontdekte hoeveel voldoening het geeft om samen met een enthousiaste club mensen aan maatschappelijke thema’s te werken.

Nieuw-West kan in mijn visie zich meer ontwikkelen als een zelfstandig stadsdeel waar meer gebeurt. GroenLinks wil hier meer horeca, winkels en cultureel aanbod. Dat kan het stadsdeel met 155.000 inwoners, ter grootte van een flinke Nederlandse stad, prima dragen. Sloten met de Molen van Sloten, kaasboerderij, binnenkort de brouwerij 7 Deugden en de prachtige oude dorpskern bieden veel kansen voor recreatie. Dat gebied kan beter ontsloten worden: frequenter ov en betere looproutes.

Nieuw-West is heerlijk groen, maar in De Aker en Nieuw-Sloten mis ik gezellig groen. Niet alleen horeca, winkels en cultureel aanbod zijn ontmoetingsplekken, maar ook de vrije openbare ruimte zoals parken, speeltuinen en pleinen kunnen beter en mooier worden ingericht om onderling contact mogelijk te maken. Het Kasterleepark biedt nu weinig beschutte plekken om te picknicken, een wandeling te maken door een fraaie tuin of op een bankje te zitten en naar je spelende kinderen te kijken.

Er kan zoveel meer in Nieuw-West!