Bijeenkomst over woningdelen en verkamering

Praat & denk mee over verkamering tijdens een bijeenkomst voor bewoners.

Ben jij een student op kamers? Verhuur je kamers? Of ben je bewoner van een volledige woning in een complex waar je merkt dat appartementen steeds vaker worden opgedeeld in kamers? GroenLinks Amsterdam is benieuwd naar jouw ervaring! Wat gaat goed en wat kan beter? Praat erover mee op 28 maart!

De een kan dankzij kamerhuur toch woonruimte in de stad betalen. Terwijl de ander overlast ervaart doordat het appartementencomplex ineens met een groep studenten gedeeld moet worden. Er zitten positieve en negatieve kanten aan verkamering, en beide kanten moeten worden gehoord. Daarover willen we met jou in gesprek. Tijdens de bijeenkomst praten we in kleine groepjes over verschillende vraagstukken rond het opdelen van woningen in kamers.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door GroenLinks in Amsterdam en zal zich richten op de situaties in West en Nieuw-West, gezien de specifieke aanwezigheid en bijdrage van stadsdeelcommissieleden uit deze twee stadsdelen. Echter, woningdelen en verkamering komt in de hele stad voor, en daarom zal een van onze gemeenteraadsleden ook aanwezig zijn bij deze bijeenkomst. De bijeenkomst is dan ook open voor iedereen die interesse heeft.

De leden van de stadsdeelcommissies leiden de avond in met een korte presentatie van de adviezen die zij hebben ingediend. Daarna is er ruim de tijd om jouw ervaring te delen en mee te denken over een toekomstvisie wat betreft dit thema.

De bijeenkomst wordt gehouden bij New Metropolis in Nieuw-West, en zal in de avond plaatsvinden. Alle relevante info op een rij:

  • Bijeenkomst over woningdelen en verkamering (gericht op West en Nieuw-West
  • 28 maart 2019, in de avond (20.00 uur - 22:00 uur)
  • Aanwezigheid en bijdrage van Esther Tienstra (stadsdeelcommissie Nieuw-West), Anneke Veenhoff (stadsdeelcommissie West) en Dorrit de Jong (gemeenteraad)
  • Locatie: New Metropolis
  • Contact: amsterdamwest@groenlinks.nl

 

Hopelijk tot 28 maart!