Daniel Rodenburg stelt zich voor

Daniel (27) werkt bij de Sociaal- Economische Raad (SER) en is kandidaat voor Slotervaart. "Een gelijke kans voor iedereen is echt te realiseren. Als we maar jong genoeg beginnen."

Nieuw-West is een prachtig stadsdeel, maar verdient beter. Wanneer ik langs de huizen ga om te vragen wat buurtbewoners belangrijk vinden, komen vaak dezelfde thema’s terug: genoeg voorzieningen, een schone straat, veiligheid. Daar moet aan gewerkt worden. Ik heb mij bij GroenLinks aangesloten, omdat wij problemen met een positieve instelling aanpakken.

Ik woon nu anderhalf jaar in Slotervaart. Niet lang, maar lang genoeg om iets te vinden van mijn buurt en mij er voor in te zetten. Ik heb leuke buren en woon dichtbij station Lelylaan, de supermarkt, de fitness en een bushalte. Dat gun ik iedereen. Nieuw-West verandert snel, maar niet elke verandering is goed. Er komen veel woningen bij, maar waar blijven de leuke cafeetjes, culturele instellingen en sportverenigingen? Slotervaart kent de sterkste groei in bewonersaantallen, maar blijft achter in goede verbindingen met het openbaar vervoer. Sterker nog, er vallen zelfs bus- en tramlijnen weg. Wat mij betreft is het simpel: de potentie die Nieuw-West heeft mag beter worden benut. Er mag meer oog zijn voor een verandering waar iedereen iets aan heeft.