Dick Spruitenburg stelt zich voor

Dick Spruitenburg (24) is masterstudent Politieke Economie en Wetenschapsfilosofie aan de Universiteit van Amsterdam, en kandidaat voor Slotervaart.

Visie op onze stad

Slotervaart is een prachtig stadsdeel, dat ook steeds mooier wordt. Ik zie het als de belangrijkste taak van onze lokale politiek om deze trend door te zetten en vooral alle ontwikkelingen in goede banen te leiden. Zo worden er in ons stadsdeel bijvoorbeeld veel woningen gebouwd, en dat is een goede zaak. De woningnood is namelijk een van de schrijnendste problemen in onze stad en het is goed dat ons stadsdeel een belangrijke rol kan spelen in de oplossing van dit probleem. Maar een blok huizen maakt nog geen wijk. Hoe zorgen we ervoor dat de nieuwe en oude bewoners elkaar tegen komen, met elkaar praten, en samen écht een buurt vormen?

Voor GroenLinks zijn buurtfaciliteiten, ontmoetingsplekken, en groenvoorziening cruciaal voor het creëren van een betere, diverse, en leefbare buurt. Wij staan voor het ondersteunen van bewonersinitiatieven, het promoten van een divers aanbod aan horeca en winkels, en het faciliteren van ontmoetingen in een veilige, schone en groene openbare ruimte. Zo creëren we samen een leefbare stad voor iedereen, en een nog mooier Slotervaart.

Om dit te kunnen realiseren is het belangrijk dat we Slotervaart en de andere gebieden van Nieuw-West op de kaart zetten in de Stopera, waar na de verkiezingen de bestuurders van ons stadsdeel benoemd zullen worden. Hier wil ik in de stadsdeelcommissie voor vechten. We moeten een stem geven aan de wijk en het stadsdeel, ervoor zorgen dat die stem tot in de Stopera te horen is, én dat er ook echt naar die stem geluisterd wordt. Dit zie ik als de belangrijkste opgave van de stadsdeelcommissie, en dit is waar ik me voor in ga zetten.

Over mezelf

Ik ben een geboren Amsterdammer, en woon er alweer zes jaar, maar ik ben er niet getogen. Maar dit heeft mijn liefde voor alle uithoeken van de stad eigenlijk alleen maar groter gemaakt. Zo ben ik geboren in de Watergraafsmeer, groeide ik op in Abcoude net buiten de stad, ging ik in Zuid naar school, en woonde ik drie jaar in Oost voordat ik neerstreek op het Startblok Riekerhaven in Slotervaart. Hier woon ik nu bijna twee jaar als onderdeel van de gemeenschap van jongere Nederlanders en statushouders uit alle hoeken van de wereld. Zo heb ik een sterke band met alle windstreken van de stad, en met de vele verschillende mensen hier wonen.

Ik ben een jaar geleden lid geworden van GroenLinks omdat ik niet langer hoofdschuddend aan de zijlijn van de politiek wilde staan. Tijd voor verandering. Het is tijd voor actie. En die verandering begint hier: in Nieuw-West!