Door de instelling in 2010 van het nieuwe grote stadsdeel Nieuw-West moesten ook de GroenLinks afdelingen van de bestaande stadsdelen fuseren. Na de oprichtingsvergadering op 17 augustus heeft de GroenLinks afdeling Nieuw West nu ook een volledig bestuur! Hun belangrijkste taak is er voor zorgen dat GroenLinks met een nieuw spetterend verkiezingsprogramma en aansprekende kandidaten aan de verkiezingen van maart 2010 deelneemt.

Voorzitter van de nieuwe afdeling is Joost Koedijk. Hij is zeer tevreden over de wijze waarop de fusie tot stand is gekomen. "Vanaf het moment dat de gemeenteraad het fusiebesluit heeft genomen is, vanuit de drie stadsdelen, in grote harmonie de nieuwe afdeling vormgegeven. Zeer positief was ook de sfeer op de goedbezochte oprichtingsvergadering waar de leden uit de verschillende stadsdelen met plezier kennismaakten. We willen een club zijn waar mensen bij willen horen. Mede door de toenemende interesse voor GroenLinks standpunten verwachten wij een groeiend ledental!"

De programmacommissie werkt nu hard aan het nieuwe verkiezingsprogramma. Belangrijke thema's voor GroenLinks in Nieuw-West zijn onderwijs, sociaal wonen en bouwen, milieu en, vanzelfsprekend, het groen in ons stadsdeel. "Het wordt een herkenbaar links en groen programma toegespitst op de lokale onderwerpen zoals de Sloterplas, de Tuinen van West, de verbetering van de samenhang in onze wijken en het wegwerken van achterstanden. Nieuw-West moet een plek worden waar mensen graag een gezond leven leiden!"

Er moet nog veel gebeuren voor de verkiezingen. Bewoners in Nieuw-West kunnen helpen door GroenLinks attent te maken op voor hun belangrijke programmapunten. U kunt daarvoor e-mailen met nieuw-west@groenlinks.nl. U kunt ook contact opnemen met de bekende GroenLinks vertegenwoordigers in de drie oude stadsdelen Geuzenveld-Slotermeer, Slotervaart en Osdorp.