Als je terugkijkt, is er, ondanks de crisis en de min of meer stilvallende stedelijke vernieuwing, veel gebeurd in Nieuw-West. De transformatie van het stadsdeel gaat gestaag door. Denk aan de nieuwe invulling van leegkomende kantoren en de toestroom van studenten in bijvoorbeeld het voormalige het Acta gebouw, het voormalige Elsevier gebouw (Student hotel) en het Getronics gebouw in het Rembrandtpark (hotelschool en studentencampus). Ook in de binnenkort te starten nieuwbouw op de zuidpunt van de Jacques Veltmanstraat zullen studenten gaan wonen. Verschillende broedplaatsen hebben in de afgelopen periode hun deuren geopend, zoals broedplaats De Vlugt in de De Vlugtschool en HW10 in de Hemsterhuisstraat in Slotervaart. Het zijn ‘bolwerken’ van waaruit creatieve ondernemers hun activiteiten ontplooien, elkaar vinden en vaak ook een actieve rol spelen in buurt en wijk.
De nieuwbouw van woningen is aan de gang gebleven onder andere door in te zetten op zelfbouw door toekomstige eigenaren en de realisatie van middeldure huurwoningen, zoals op het Koningin Wilhelminaplein. Met de komst van natuurspeeltuin De Natureluur in het Sloterpark heeft het park een nieuwe gebruiksmogelijkheid gekregen.
GroenLinks wil graag de schouders blijven zetten onder de transformatie van Nieuw-West. Uitgangspunt daarbij is de eigenheid van Nieuw-West en de diversiteit van de bewoners van Nieuw-West. De rol van de overheid zal vooral gericht moeten zijn op het stimuleren en mogelijk maken van ontwikkelingen die zich voordoen en het zo mogelijk slechten van blokkades. En als dan mensen van binnen de ring Nieuw-West gaan ontdekken: wees welkom. Maar dat is geen doel op zich.