GroenLinks wijst aangepaste megaspeelfabriek Meet Inn af

GroenLinks is en blijft tegenstander van de vestiging van een nieuwe megaspeelfabriek met meerdere restaurants in het stadsdeel. Dat laat fractievoorzitter Simone Plantinga weten nadat de bestuurscommissie van Nieuw-West een positief advies afgaf voor het aangepaste plan voor de Meet Inn naast woonwijk De Aker. Volgens Plantinga zijn de zorgen van buurtbewoners onvoldoende weggenomen, zorgt het plan voor veel meer auto’s en overlast in de wijk en draagt het nauwelijks bij aan de ontwikkeling van het stadsdeel. 

“De plannen zijn aangepast aan de kritiek van een paar maanden geleden. Er wordt niet meer geparkeerd op het dak, dat lager moest van ons – maar nu wordt een enorm parkeerterrein van een hectare op de grond gepland. Dat maakt het alleen maar erger!” zegt Plantinga. De kolos is bovendien vooral gericht op bezoekers van buiten het stadsdeel en levert volgens haar geen bijdrage aan een betere balans in het aanbod van horeca in Nieuw-West. Er is dan ook volgens GroenLinks geen reden om af te wijken van het bestemmingsplan en de bouw van de Meet Inn mogelijk te maken.

Volgens Plantinga moet het stadsdeel voorzichtig zijn met het opbouwen van een goed horeca-aanbod in het stadsdeel. “Het is al niet zo makkelijk om een gezellig plekje te vinden om een lekker wijntje te drinken en dit voorstel maakt dat eerder moeilijker. Het is bovendien een afzichtelijk lelijk ding.” Daarom zal ze de GroenLinks fractie in de Gemeenteraad adviseren ook tegen het plan te stemmen wanneer het daar ter sprake komt.