Kinderen van Het Landje demonstreren tegen de sluiting van de leukste speeltuin van Amsterdam
Kinderen van Het Landje demonstreren tegen de sluiting van de leukste speeltuin van Amsterdam

GroenLinks wil dat bouwspeeltuin het Landje open blijft (UPDATE: gelukt!)

GroenLinks wil dat de fatale en onbezonnen bezuiniging op bouwspeeltuin Het Landje onmiddellijk wordt teruggedraaid en zal daarvoor een voorstel indienen bij de Gemeenteraad. Dat kondigde bestuurscommissielid Simone Plantinga vandaag aan in de bestuurscommissie, nadat een grote groep bezorgde ouders waren komen inspreken bij de bestuurscommissie van Nieuw-West terwijl tientallen boze kinderen demonstreerden tegen de aanstaande sluiting. Ook de bezuiniging op de kinderboerderijen in het stadsdeel wil GroenLinks met het voorstel voorkomen.

"We kunnen de kinderen niet de dupe laten worden van ambtelijk en politiek geklungel van de stedelijke coalitie," stelt Plantinga. "Deze fout kan en moet zo snel mogelijk gerepareerd worden." De bezuiniging komt voort uit het coalitieakkoord, maar door een administratieve fout is Het Landje samen met de andere kinderboerderijen in Nieuw-West op de lijst te schrappen uitgaven terechtgekomen. Een poging dat te repareren mislukte omdat Wethouder Vliegendhart (SP) een mail daarover in de verkeerde mailbox ontving en de coalitie besloot deze daarom te negeren.

Rutger Groot Wassink, fractievoorzitter van GroenLinks zal morgen in de Gemeenteraad een voorstel indienen om de fout te repareren. Volgens hem zit niemand in Amsterdam te wachten op het laten verdwijnen van Het Landje en de kinderboederijen: "Deze plekken zijn van groot belang voor de stad. Onze kinderen hebben ze nodig, zodat ze niet op straat hoeven rond te hangen. Niemand wil dat ze verdwijnen, zeker niet door het star toepassen van absurde en schadelijke zelfbedachte regeltjes."

UPDATE: De motie van Rutger is in de gemeenteraadsvergadering aangenomen. Alleen de VVD stemde tegen behoud van het Landje. De inzet van de kinderen van het Landje was heel effectief.