Jerry Jansma stelt zich voor

Jerry Jansma (27) is kandidaat voor de stadsdeelcommissie in het gebied Slotervaart. Hij werkt als histologisch analist in het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp.

Slotervaart 2022

Slotervaart is in beweging en de ontwikkelingen van de laatste jaren beginnen steeds meer invloed op ons gebied uit te oefenen. De oplevering van Little Manhattan, de Staalmanpleinbuurt en het Startblok RiekerhavenĀ zijn hier mooie voorbeelden van, en moeten een vervolg krijgen. Het zijn drie compleet verschillende projecten die echt een aanvulling zijn op ons gebied. Desondanks heb ik opgemerkt dat er meerdere leegstaande gebouwen en braakliggende stukken grond zijn. Naar mijn mening kan het stadsdeel zich hier meer op richten en moet er samen met de gondexploitanten en de eigenaren van deze terreinen actief een plan opgesteld worden om deze te ontwikkelen. Zo kunnen we onze buurt nog mooier maken.

Meer groen is voor een GroenLinkser geen vreemde mening, maar vooral vind ik dat er meer functioneel groen moet komen. Dit kunnen bijvoorbeeld openbare moestuinen zijn die door de buurt onderhouden worden om armoede tegen te gaan en de buurtcohesie te verbeteren. Het planten van meer luchtzuiverende planten om tegenwicht te bieden aan de auto's in de stad. Maar ook het vervangen van de huidige bossages voor meer bladdichte varianten, om ervoor te zorgen dat hier minder straatvuil in blijft steken. Dit zijn onder andere de dingen waar ik me hard voor ga maken de aankomende vier jaar.

Te vaak gaat het over het grote geld. Te vaak gaat economische groei boven mens en natuur. En te vaak worden bedrijven voorgetrokken. Dit zijn grote problemen die ons allemaal aangaan en opgelost moeten worden, maar wat kan je hier nou aan doen als stadsdeelcommissie kandidaat? Veel is mijn antwoord. We moeten zorgen dat we vanuit de grondvesting verenigen. Door ons lokaal te versterken en er samen de schouders onder te zetten kunnen we deze problemen aanpakken. Als je niet roept kan je ook niet gehoord worden.

27 Jaar Slotervaart

Ik ben geboren en getogen in Slotervaart, mijn binding met de wijk is dan ook groot. Van voetballen bij KBV, paardrijden bij manege De Ruif tot nu, handballen bij Westsite-Amsterdam, ik ben altijd lid geweest van een vereniging in de buurt. Van huis uit heb ik meegekregen dat als je lid bent van een vereniging je mee moet doen. Dit kan zijn als vrijwilliger bij een toernooi, door een avond bardienst te draaien of door een team te coachen. Als familie deden we het allemaal. Na het afronden van het VMBO-T ben ik naar het MBO-4 gegaan. Toen ik ook deze studie met succes heb afgerond, ben ik met veel plezier aan de slag gegaan als Histologisch Analist. Werken in de zorg is prachtig, alleen zijn er ook problemen. De sector heeft te kampen met weinig verpleegkundigen, een te hoge werkdruk en te veel papierwerk, terwijl er wel genoeg geld is. De zorgverzekeraars houden de zorg in hun greep, en ook dit is weer een teken dat het grote geld regeert. Genoeg is genoeg, het is tijd voor actie!