De Bestuurscommissie is een nieuw bestuursorgaan, dat het openbaar bestuur in het stadsdeel gaat verzorgen na de verkiezingen in 2014. De bestuurscommissie moet gezien worden als ‘verlengd’ bestuur en zal taken en bevoegdheden gemandateerd krijgen van de gemeenteraad. De nadruk zal liggen op het vormgeven aan de uitvoering van beleid binnen stedelijke kaders en op het verzorgen van de verbinding tussen bewoners, buurten en wijken en het stadsbestuur. De bestuurscommissie in Nieuw-West zal uit 15 leden bestaan. Die leden kiezen uit hun midden een dagelijks bestuur, dat uit 3 leden zal bestaan.

De leden van de bestuurscommissie zullen een lastige taak krijgen. Zij moeten al werkende weg vorm geven aan het nieuw bestuurlijk stelsel in Amsterdam. In de voorstellen voor het nieuw bestuurlijk stelsel zijn  taken en bevoegdheden van de bestuurscommissie op hoofdlijnen geformuleerd. In de praktijk zal een nieuwe routine moeten ontstaan in de samenwerking tussen stadsdeelbestuur, stadsbestuur en ambtelijk apparaat en er zal gezocht moeten worden naar de optimale beïnvloeding van de uitvoering van beleid. Bovendien zal vorm gegeven moeten worden aan de relatie met bewoners en bedrijven. Een uitdagende taak, maar daarmee ook veel ruimte om GroenLinks maximaal te profileren in het stadsdeel.

De kandidatencommissie heeft de opdracht gekregen een beargumenteerd voorstel te formuleren ten behoeve van de ALV voor een GroenLinks kandidatenlijst voor de bestuurscommissie in Nieuw-West. De voorgestelde kandidaten dienen GroenLinks in de volle breedte te kunnen vertegenwoordigen en een stevig netwerk te hebben in het stadsdeel c.q bereid te zijn dit op te bouwen. Dit is uitgewerkt in onderstaand profiel. De lijsttrekker dient te voldoen aan het profiel van een potentieel DB-lid.

De kandidatencommissie heeft jouw hulp nodig bij het zoeken naar geschikte kandidaten voor deze uitdagende taak! Heb jij al eens overwogen jezelf kandidaat te stellen? Ken je iemand die uitermate geschikt zou zijn? Laat het ons weten!

Ieder lid in Amsterdam Nieuw-West kan zich kandidaat stellen of kandidaat gesteld worden voor het bestuur. De kandidaatstellingstermijn sluit op donderdag 5 september 2013. 

De profielschets en het bewilligingformulier is opgenomen in de bijlage.  

Voor meer informatie en/of al je andere vragen en opmerkingen kun je terecht bij de leden van de kandidatencommissie. Stel je vraag via de mail aan arda@brinkbuijs.nl

Hartelijke groet,

  De kandidatencommissie Amsterdam Nieuw-West