Kom jij ons versterken?!

GroenLinks Amsterdam Nieuw-West is op zoek naar twee bestuursleden en iemand die de fractie wil ondersteunen. Zou jij je dus bestuurlijk bezig willen houden met GroenLinks in Nieuw-West of de stadsdeelcommissieleden inhoudelijk ondersteunen, bekijk dan de onderstaande vacatures.

 

Bestuursleden
Fractieondersteuner

Bestuursleden

De afdeling GroenLinks Nieuw-West zoekt twee nieuwe bestuursleden! We zijn in het bijzonder op zoek naar een nieuwe voorzitter, maar ook een andere rol binnen het bestuur is mogelijk. Vind jij het leuk om op lokaal niveau actief te worden voor GroenLinks? Ben je iemand die initiatief neemt en wil meedenken over de positie van GroenLinks in Amsterdam Nieuw-West? Neem dan contact op en stel je kandidaat!

Wat zoeken we?
Het bestuur bestaat op dit moment uit vijf mensen: een voorzitter, een secretaris een penningmeester en twee algemeen bestuursleden. Van alle kandidaten vragen we dat je lid bent van GroenLinks, in Nieuw-West woont, de ideeën van GroenLinks onderschrijft en gedurende langere tijd ongeveer 4 tot 8 uur per week in GroenLinks kan en wil investeren. Als voorzitter vervul je bovendien een verbindende en leidende rol. Je verantwoordelijkheden zijn onder andere de algehele coördinatie van het bestuur, het voorzitten van vergaderingen zoals de Algemene Ledenvergadering van de afdeling en het intern en extern vertegenwoordigen van de afdeling.

Contact en reacties
Heb je belangstelling? Stuur dan uiterlijk vrijdag 1 november een reactie met korte motivatie en cv naar nieuw-west@groenlinks.nl.

Heb je vragen? Bel dan Annekee (06 13 45 92 41) of stuur een mailtje en laat je telefoonnummer achter. Dan maken we een afspraak en praten we verder.

Als je zelf geen belangstelling hebt, maar wel iemand weet die geschikt is: laat het ons weten! We hopen onze nieuwe bestuursleden te kunnen verkiezen tijdens de Algemene Ledenvergadering van de afdeling op 28 november.

 

Fractieondersteuner

GroenLinks Amsterdam Nieuw-West zit in de lift. Na de laatste stadsdeelcommissie verkiezingen zitten we nu met 4 stadsdeelcommissieleden in de commissie. Zelfs met deze daadkracht is er nog een hoop werk aan de winkel. Daardoor is de fractie van GroenLinks Amsterdam Nieuw-West nu op zoek naar een nieuw iemand om de de fractie te ondersteunen voor 8 tot 12 uur per week. We zoeken iemand die met ons wil meedenken over beleid en keuzes betreft de toekomst van Nieuw-West. Iemand die vanuit zijn eigen perspectief en beleving een standpunt durft in te nemen.

De fractieondersteuner helpt de fractie met verschillende zaken, zoals hieronder verder uiteengezet.

Taken van de fractieondersteuner 

Inhoudelijk

  • Ondersteuning op (grote) inhoudelijke punten, waar SDC-leden hulp kunnen gebruiken. Denk hierbij aan het opzoeken en lezen van commissiestukken of andere relevante beleidsstukken
  • De fractieondersteuner helpt SDC-leden bij het schrijven van adviezen of (schriftelijke) vragen. Dit kan zowel op de inhoud als in de formulering zijn. 

Organisatorisch:

  • Bijhouden agenda (bewoners)bijeenkomsten in het stadsdeel. Er zijn veel bijeenkomsten in ons stadsdeel, de fractieondersteuner houdt deze bij in de gezamenlijke agenda.
  • Vervangen bijeenkomsten als SDC-leden niet aanwezig kunnen zijn. De fractieondersteuner zorgt dat er een steunfractielid aanwezig is bij belangrijke bijeenkomsten, wanneer de SDC-leden niet kunnen

Evaluatie

  • Het volgen van de SDC vergaderingen (live, of via notubiz)
  • Helpen bij het evalueren van het optreden SDC-leden in de commissie door het geven van feedback. 

Wij bieden jou:

  • Ervaring opdoen in de stadsdeelpolitiek.
  • Samenwerken met een gezellig team.
  • De ruimte om je lokaal in te zetten voor groene en linkse idealen.
  • Een vrijwilligersvergoeding.

Stuur een mail met cv en motivatie naar nieuw-west@groenlinks.nl

Graag zien we jouw reactie voor 11 november tegemoet!