Pieter is al jarenlang actief in het stadsdeel voor de LHBTIQA+community en zet zich de afgelopen jaren naast de stadsdeelcommissie in voor Pride Nieuw-West. Het verbeteren van de positie van de LHBTIQA+community door meer zichtbaarheid en het verbeteren van acceptatie, betere voorlichting en veiligere scholen is voor hem enorm belangrijk. Pieter vindt het heel belangrijk om de stem van bewoners goed te laten horen richting het bestuur van het stadsdeel en richting Stopera. Juist de groepen die het meest kwetsbaar zijn, verdienen daarbij onze grootste inzet. Binnen het nationaal programma Samen Nieuw-West is hij actief bij de opgaventafel Democratisering, Diversiteit en Inclusie. Bewoners krijgen daarbij de lead om hun buurten en wijken te transformeren.

Afval is één van de grootste ergernissen van mensen in ons stadsdeel. Zelf prikt Pieter regelmatig met zijn buren de wijk schoon en is hij samen met zijn partner containeradoptant. In de commissie is het belangrijk om hier blijvend aandacht voor te vragen, middels meer handhaving, sneller oppakken van meldingen en betere samenwerking met bewoners. Een mooi voorbeeld van dat laatste waarbij hij ook betrokken is, is het Vuilnisoproer Nieuw-West.

Op het gebied van mobiliteit zet Pieter zich in voor de agenda autoluw, waarbij er in Nieuw-West wel oog moet zijn voor goede doorstroming op het hoofdnet auto en een betere ontsluiting van het stadsdeel. Dan ontstaan er veiligere wijken met meer ruimte voor voetganger en fietser.


Het invoeren van betaald parkeren, beschouwt hij als een mooie overwinning, waarbij we de openbare ruimte weer kunnen teruggeven aan bewoners. Qua openbaar vervoer moet het in Nieuw-West fijnmaziger en minder gericht op verbindingen richting het centrum, maar meer tussen de verschillende wijken en randgemeenten. Verder is het van belang om te strijden voor meer vrij liggende fietspaden en moeten de excessen met fatbikes sneller en beter worden aangepakt.

Amsterdam staat voor een enorme opgave betreft de energietransitie. Duurzaamheid, circulariteit gaan hiermee hand in hand. Juist een eerlijke transitie waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen en waarbij bewoners kunnen profiteren van lokaal opgewekte energie is hierbij voor ons stadsdeel essentieel.