Het groenste stadsdeel

Nieuw-West is het groenste stadsdeel van Amsterdam. Wat opvalt zijn de vele plantsoenen en groenstroken die de grote parken met elkaar verbinden. Via fietspaden door het groen bevind je je al snel in het landelijk gebied. GroenLinks staat pal voor deze groene structuur.

Het hart van het stadsdeel is het schitterende Sloterpark. Het is zeer centraal gelegen op twintig minuten fietsen van de Dam. Wat GroenLinks betreft mag daar meer gebruik van gemaakt worden. Kleinschalige ontwikkelingen als Hotel Buiten, het vernieuwde Sloterstrand en het Van Eesterenpaviljoen op de noordoever, smaken naar meer! Maar ook hebben we gezien dat er onverantwoord omgesprongen is met de bomen in het park. Dankzij oplettende bewoners en onze fractie in de bestuurscommissie is er voorlopig een halt toegeroepen aan verdere bomenkap, maar het wordt nog wel opletten de komende tijd dat er door de centrale stad niet opnieuw plannen voor bomenkap gemaakt worden.

Het landelijk gebied van Osdorp en Geuzenveld ‘Tuinen van West’ wordt steeds aantrekkelijker voor (stedelijke) recreatie. Het is een gebied waar je kan struinen en genieten van de natuur. Een biologisch bedrijf als de Fruittuin van West is een enorme aanwinst en een heerlijke pleisterplaats tijdens een tochtje door het gebied. Het is een voorbeeld van een mooi samenspel tussen bedrijvigheid en natuurbeleving. Hiervan wil GroenLinks meer.

Een groen stadsdeel betekent voor GroenLinks ook een schoon stadsdeel. Het vele zwerfafval is niet alleen lelijk om te zien, maar ook gevaarlijk voor dieren en het milieu. Door samen met buurtbewoners prikacties te houden, kunnen we de straten schoonmaken en ondertussen ook buren met elkaar verbinden. Maar GroenLinks zal ook de gemeente aansporen haar verantwoordelijkheid te nemen en vaker te reinigen.