Ontmoeten in Nieuw-West

GroenLinks staat voor een samenleving waar ontmoeting en onderling contact van diverse bevolkingsgroepen de normaalste zaak van de wereld zijn. Samenleven doe je niet achter de voordeur en door eens per week naar dezelfde supermarkt te gaan. Samenleven doe je door er op uit te gaan en plekken te ontdekken waar je buurtgenoten tegenkomt. Natuurlijke ontmoetingsplekken zoals scholen, sportclubs, culturele instellingen, parken, winkels en horeca moeten toegankelijk en aantrekkelijk zijn.

  

1. Gezellige winkelstraten met een ruim en divers horeca-aanbod

De drukte in de stad en de vele toeristenwinkeltjes krijgen deze verkiezingen veel aandacht. Maar in Nieuw-West is de situatie net even anders. Het horeca- en winkelaanbod in Nieuw-West is de laatste jaren verbeterd, maar nog steeds behoorlijk schraal. Dat kan meer en beter, wat GroenLinks betreft. In onze visie heeft iedereen in Nieuw-West een gezellig winkelgebied op loopafstand.

Diversiteit aan horeca, markten en winkels is door de overheid moeilijk af te dwingen. Wel kunnen we meer ruimte scheppen voor nieuwe initiatieven en experimenten. GroenLinks ziet daar volop mogelijkheden voor in Nieuw-West.

2. Een levendig uitgaansgebied

Nieuw-West heeft een echte eigen schouwburg: de Meervaart. GroenLinks wil de omgeving van de Meervaart verder ontwikkelen tot uitgaansgebied met kroegen, terrassen, restaurants en een bioscoop. Met een inwonertal ter grootte van Den Bosch (150.000), kan Nieuw-West dat prima dragen. Natuurlijk is er veel cultureel aanbod in de rest van de stad, maar GroenLinks ziet graag dat er meer in Nieuw-West gebeurt. De plannen voor dépendances van Paradiso, Pakhuis de Zwijger en van het Amsterdam Museum juicht GroenLinks dan ook toe.